Alpakankohtaista

Alpakankohtaista-blogissa julkaistaan kahden viikon välein ympäristöpolitiikan ja aluetieteen opiskeluun, työelämään ja tutkimukseen liittyviä postauksia.

Jos mielessäsi on aihe, jota toivoisit blogin käsittelevän tai jos haluat kirjoittaa blogiin, ota yhteyttä Spatikan viestintävastaavaan Alisa Vänttiseen (vanttinen.alisa.l [ät] student.uta.fi).

Blogi on kesätauolla 11.6-1.9.

perjantai 20. joulukuuta 2013

Spatikan vuosikokous & pikkujoulut 2013

Viimein on aika palata marraskuiseen, mystiseen iltaan, jolloin Kalevassa viipotti hilpeitä hallintotieteilijöitä sekä YAPin opetushenkilökuntaa. Kyseessä oli tietysti Spatikan pikkujoulut & vuosikokous, jotka järjestettiin perinteisen Uuden Domuksen kerhotilassa. Ilta alkoi vuosikokouksen merkeissä, johon lisäjännitystä toi kahden hallituslaisen jumittuminen hissiin lähes koko kokouksen ajaksi. Kohokohta oli kuitenkin epäilemättä uuden hallituksen valitseminen vuodelle 2014. Alpakka ei meinannut pysyä turkissaan fiilistellessään uuden hallituksen upeaa koostumusta. Alpakan ohjaksissa toimivat ensi vuonna puheenjohtaja Emma Luoman johdolla Mari Rinnekangas, Alisa Piipponen, Milla Ryhtä sekä Nella Yli-Sissala. JAU!!!Vuosikokouksen päätyttyä oli aika ryhtyä pikkujouluilemaan. Spatikan Isäntä ja muutama hallituslainen olivat loihtineet tarjolle huikean joulupöydän sekä tietysti glögiä. Vedenkeittimellä ja uunilla oli vaikeuksia pysyä perässä kun nälkäiset ja glöginjanoiset juhlijat hyödynsivät hulppeita jäsenyysetujaan tarjoilupöydässä. Tarjoilupöydän lisäksi tapahtumapaikan tiluksista hyödynnettiin myös biljardipöytää, jonka äärellä todistettiin tiukkaa opiskelijoiden ja opetushenkilökunnan välistä mittelöä. 


Väistyvä puheenjohtaja Eliisa Haanpää piti Spatikan vuotta koonneen puheen, jota seurasi jännittävät hetket. Alpakka oli päättänyt palkita kunniallisia seuraajiaan, ja etsi joukosta jäsenistön ehdotusten avulla Vuoden Spatikkalaisen 2013. Tämän historiallisen arvonimen lunasti itselleen aktiivinen ja iloinen Johannes Turunen. Antelias Alpakka palkitsi myös muita ansiokkaita jäseniä niin väittelystä, excun järjestämisestä, pullojen palautuksesta sekä isännöimisestä. Seuraavaksi juhlijat joutuivat vaivaamaan glögin huuruista päätään jouluisen ohjelmanumeron puitteissa, luomalla tutusta Tonttujen jouluyö -joulubiisistä akateeminen ja monen kohdalla YAP-henkinen versio, Alpakan jouluyö. Joukkueet (tortut, kinkut, piparit & glögit) ryhtyivät toimeen ja esittivät toisilleen riemastuttavia tekeleitä tehtävän päätteeksi. 


Glögin huvetessa pikkujouluilijat siirtyivät alakerran tunnelmalliseen Domariin. Osa otti varaslähdön suoraan Klubin pingisklubiin, johon loputkin spatikaanit lopulta suuntasivat pingispallot ja peliautomaatti silmissä kiiluen.

Alpakka kiittää kaikkia pikkujouluihin osallistuneita ja jumaloi uutta hallitusta! Samalla Alpakka myös pahoittelee seuraavan aamun lukupiiriä mahdollisesti kohdannutta osallistujakatoa. Syyslukukauden voi päättää jouluiseen mutta kuitenkin akateemiseen hoilaamiseen neljän Alpakan jouluyöstä remixatun veisun muodossa. HYVÄÄ JOULUA JA SPATIKAN TÄYTEISTÄ 

VUOTTA 2014 !!!
TORTUT

Intressit sammuu, kaikki proffat nukkuu, proffat nukkuu
Pinnin varjoon motivaatio hukkuu, sinne hukkuu
Hai-la, Hai-la, Hai-la, Hai-la Hai-la
Hai -, Hai -, - la

Fuksijoukko silloin haalareissaan, haalareissaan
kännipäissään luennoilta lintsaa, sieltä lintsaa
Hai-la, Hai-la, Hai-la, Hai-la Hai-la
Hai -, Hai -, - la

Hengen ruokaa tarjoo YAPin väki, YAPin väki
Kolmioissa sen jo fuksi näki, fuksi näki
Hai-la, Hai-la, Hai-la, Hai-la Hai-la
Hai -, Hai -, - la

KINKUT

Proffat sammuu, muu väki tutkii, väki tutkii
Töitten varjoon bilettäjät kukkuu, bilettäjät
SPSS SP SPSS S-P-S

Fuksijoukko silloin parhaimmillaan, kauneimmillaan
Varovasti riipii läpi putken, opintoputken
SPSS SP SPSS S-P-S

Kampusruokaa tarjoo Juven väki, kampusruokaa
P – N – A :sta sen jo kandi näki, P – N – A:sta
SPSS SP SPSS S-P-S

Gradusemmaan aika jo rientää,
Lisäaikaa hakea jo tietää, hakea tietää
SPSS SP SPSS S-P-S

PIPARIT

Proffat sammuu, laitosväki nukkuu, väki nukkuu
Merenpinta nousee kaikki väki hukkuu, väki hukkuu
Tip yap, tip yap, tipe-tipe, tip-yap, tip,tip, yap

Ei auta vaikka oltais varpahillaan, varpahillaan
Vedenpinta nousee yli sillan, yli sillan
Tip yap, tip yap, tipe-tipe, tip-yap, tip,tip, yap

GLÖGIT

Moodle sammuu, tietopinni nukkuu, pinni nukkuu
Hailan varjoon schoolin touhu hukkuu, touhu hukkuu
Tip yap, tip yap, tipe-tipe, tip-yap, tip,tip, yap

Alpakkajoukko silloin sorkkasillaan, sorkkasillaan
Kulmakurssi sujuu alta riman, alta riman
Tip yap, tip yap, tipe-tipe, tip-yap, tip,tip, yap

Metodologiaa tarjoo kunnon Häkli, kunnon Häkli
Hopsistansa sen jo alpakka näki, alpakka näki

Tip yap, tip yap, tipe-tipe, tip-yap, tip,tip, yap

0 kommenttia:

Lähetä kommentti